YENİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAŞLADI AMA SORUNLAR DEVAM EDİYOR

YENİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAŞLADI AMA SORUNLAR DEVAM EDİYOR
Başbakan ve Milli Eğitim Bakanı her fırsatta sınıf mevcutlarının azalmasından bahsederken hatta 18 Eylül 2017 günü eğitim-öğretim yılı açılışı sırasında Şanlıurfa’da bu konuya değinirken hemen yanı başlarında sınıf mevcutları 50’leri geçen okullar bulunmaktaydı.
Şanlıurfa’nın göç alan bir şehir olması nedeniyle, nüfus artışına bağlı olarak bu sorunun yıllardır yaşandığı tüm kamuoyunca bilinmektedir.
Söylenen sözlerin aksini ispatlar nitelikte bir uygulama da Ankara’da yaşanmaktadır. Okulların normal eğitime dönüştürülmesi adı altında sınıf mevcutları arttırılmıştır. Bakan, sınıf mevcutlarının 24 olduğunu söylerken; Altındağ Seymenler İlkokulu’nda sınıf mevcutları 50’ye dayanmıştır. Nedeni ise ikili eğitimden normal eğitime geçiştir.
Tabi ki normal eğitime geçiş olsun ama sınıf mevcutlarını arttıracak, koşulları eğitim yapılamaz hale getirecek uygulamaları kabul etmiyoruz.
Yapılan uygulama ile norm fazlası duruma düşmüş öğretmenler başka kurumlarda alanları dışında istihdam edilmeye çalışılmaktadır. Üstelik öğretmenler norm fazlası olduklarından, okullar açıldıktan sonra haberdar olmuşlardır.
Bu yetmezmiş gibi öğrenciyi de öğretmenlerinden ayırmışlardır. Örneğin, birinci ve ikinci sınıfta aynı öğretmen tarafından okutulan çocuklarımız bu uygulama ile üçüncü sınıfta başka öğretmenlere verilmişlerdir.
Sınıflara Suriye uyruklu öğrenciler de verilmiş ve öğretmenlere bırakın okuma yazmayı, Türkçe dahi bilmeyen bu çocukları da “okutun” denilmiştir.
Evet eğitim evrensel bir haktır. Bu hak çocuklar hangi uyruktan olursa olsun engellenmemelidir. Ancak bunun yolu Türkçe bilmeyen çocukları, dilinden anlamayan öğretmenimizin sınıfına vermek değildir.
Suriye ya da başka uyruklu çocukların her sınıfa (ilkokul, ortaokul, lise) 10 kişi verilmesi şeklindeki uygulamalar ile hem yabancı çocuklar hem de vatandaşlarımız mağdur edilmektedir. Kaldı ki öğrencilerimizin sınavlarla boğuşarak yerleşmeyi başaramadıkları okullara (liselere) yabancı uyruklu öğrencilerin sınavsız yerleştirilmeleri de infial yaratacak düzeye gelmiştir.
Bugün Ankara’nın göbeğinde yaşanan normal eğitime geçiş sorunu Aydın’da, İzmir’de ve birçok ilimizde vardır. Yeni derslikler yapmadan zaten norm kadro fazlası sorunu yaşanan bu illerde, bir de bu uygulamalar ile daha fazla norm kadro fazlası öğretmen ortaya çıkarmak kabul edilebilir değildir.
Bakanlığı sadece bakan olmaktan uzaklaşıp gören olmaya davet ediyoruz….
ŞUBE YÖNETİM KURULU
-
Kamu Çalışanı Kadınların Sorunlarının Tespiti Anket Sonuçları
-
8 MART DÜNYA EMEKÇİ KADINLAR GÜNÜ’NDE KADINLAR GELECEĞİNDEN KAYGILI
-
KAMU ÇALIŞANI KADINLARIN SORUNLARININ TESPİTİ ANKETİ
-
Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından 6 Şubat 1933 tarihinde okunan Bursa Nutku’nun 88. Yılını, Atatürk Evi önünde gerçekleştirdiğimiz tören ile andık.
-
YAPILAN ZAMLARI PROTESTO ETMEK İÇİN BORDROLARIMIZI YAKTIK
-
BİZE DAYATILAN MAAŞ ZAMMI ORANLARINI KABUL ETMİYORUZ!
YORUM BIRAK
YORUMLAR
HABER LİSTESİ
-
01
Kamu Çalışanı Kadınların Sorunlarının Tespiti Anket SonuçlarıANKET SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ Bu yazıyı sosyal medyada paylaşTweet -
02
8 MART DÜNYA EMEKÇİ KADINLAR GÜNÜ’NDE KADINLAR GELECEĞİNDEN KAYGILIEğitim-İş, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle kadınların sosyal, mesleki ve ekonomik, durumlarına yönelik bir araştırma yaptı. Eğitim-İş’in, 61 ilde 1881 kamu çalışanı kadınla görüşerek yaptığı “Kamu Çalışanı Kadınların Sorunlarının Tespiti” adlı araştırma sonuçları, kadınların toplumsal yaşamda, iş ve aile yaşamlarında karşılaştıkları zorlukları ortaya koydu. Araştırmada ortaya çıkan çarpıcı veriler özetle şöyledir: -Araştırmaya katılan […] -
03
KAMU ÇALIŞANI KADINLARIN SORUNLARININ TESPİTİ ANKETİÜlkemizde eşitlikçi olmayan, cinsiyetçi uygulamaların, kadına yönelik şiddetin artması nedeniyle Eğitim-İş Sendikası Genel Merkez koordinasyonunda oluşturulan Kadın Komisyonu, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü gündemiyle toplandı. Toplantıda, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’ne yönelik olarak gerçekleştirilecek eylem ve etkinliklerin planlaması yapıldı. Bu çerçevede hazırlanmış olan ankete katılmanız, kadınların sorunlarının tespiti açısından büyük önem arz etmektedir. […] -
04
Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından 6 Şubat 1933 tarihinde okunan Bursa Nutku’nun 88. Yılını, Atatürk Evi önünde gerçekleştirdiğimiz tören ile andık.Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından 6 Şubat 1933 tarihinde okunan Bursa Nutku’nun 88. Yılını, Atatürk Evi önünde gerçekleştirdiğimiz tören ile andık. Atatürkçü Düşünce Derneği Bursa Şube Başkanı Sayın Nedret Yayla tarafından günün anlam ve önemini belirten konuşma yapılırken, Bursa Nutku, Şube Başkanımız Yeliz Toy tarafından okundu. Bu yazıyı sosyal medyada paylaşTweet -
05
YAPILAN ZAMLARI PROTESTO ETMEK İÇİN BORDROLARIMIZI YAKTIKBu yazıyı sosyal medyada paylaşTweet