Eğitim İş Bursa Şubesi

Teröristlerle Pazarlık Barış Getirmez

Sendika Haberleri

Teröristlerle Pazarlık Barış Getirmez

TERÖRİSTLERLE PAZARLIK BARIŞ GETİRMEZ

Anayasanın ilk dört maddesine yönelik açıklamalarla başlayan ve terörist başının Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne davet edilmesiyle devam eden söylemler ülkemizi karanlığa sürüklemektedir. 
Abdullah Öcalan, binlerce vatandaşımızın kanına giren, ülkemizin güvenliğini tehdit eden bir teröristtir. Öcalan gibi bir katilin Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde konuşmasına veya herhangi bir şekilde meşru bir zemin kazanmasına imkân tanımak, ulusumuzun birliğine ve bütünlüğüne büyük zarar verecek, şehitlerimizin aziz hatırasına büyük bir saygısızlık olacaktır. 
Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran, devrimlerin gerçekleştirilmesinde yaşamsal rol üstlenen Türkiye Büyük Millet Meclisi, ulusal egemenliğimizin vücut bulduğu, demokratik rejimimizin temel kurumudur. Bu nedenle terörist başının Gazi Meclisimizin çatısı altında yer alması, asla kabul edilemez.
Terörist başının, iktidarın küçük ortağı tarafından Meclis’e davet edilmesi, terörle mücadelede canını ortaya koyan güvenlik güçlerimizin ve özellikle şehit olan öğretmenlerimizin fedakarlığını hiçe saymaktır. Şehitlerimiz, ülkemizin birliğini korumak ve geleceğini aydınlatmak için hayatlarını feda etmişlerdir. Onların hatırasına yapılan bu ihanet, ulusumuzun vicdanında derin yaralar açar. Biz Cumhuriyet’in öğretmenleri olarak, Anayasa’nın ilk dört maddesinden ödün verilmesine, Gazi Meclis’te terörist başını meşrulaştırmasına asla geçit vermeyeceğiz. 
Türkiye Cumhuriyeti, emperyalist odaklı bölücülerin ve teröristlerin oyun alanı değildir.
Türkiye Cumhuriyeti’nin sahipleri, Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün de belirttiği gibi bütün Türk halkıdır. Etnik kimlik üzerinden siyaset yürütmek, toplumda kutuplaşma tehlikesi yaratacak, terör örgütlerinin ve bölücü zihniyetlerin cesaretini artıracaktır. Ana muhalefet lideri el yükseltmek istiyorsa, ülkemizdeki insanların barış içinde yaşaması, ülkemizin birliğinin korunması ve aydınlanma mücadelesi için el yükseltmelidir.  
Terörle mücadelenin yegâne yolu, teröristlerin hukuk önünde hesap vermesi ve cezalarını çekmesidir. Herhangi bir ayrıcalık ya da taviz, terör örgütlerinin cesaretini artırmaktan ve bölücü emellerine hizmet etmekten başka bir sonuç doğurmayacaktır. Bu nedenle, siyasiler bu tür açıklamalardan derhal geri adım atmalı, tavizsiz bir şekilde terörle mücadeleye devam edilmelidir.
Tüzüğünde açıkça “Tam bağımsızlıktan yana anti-emperyalist bir örgüttür. Irkçılığa, gericiliğe ve bölücülüğe karşıdır” yazan Eğitim-İş olarak bizler, özgürlük, eşitlik, dayanışma, kardeşlik ve adaletten yana tarafız. Varoluş amacımız, bu ilkelerimizi eğitimde savunmak, güçlendirmek ve aynı şekilde siyaset alanında da bunları talep etmektir.
Cumhuriyetin öğretmenleri olarak uyarıyoruz: Gidilen yol, ne barışa, ne özgürlüğe, ne de demokrasiye çıkacaktır. Daha önce de benzer yollara sapılmış ve sonuç, toplumdaki kutuplaşmanın derinleşmesi, onlarca, hatta yüzlerce ölüm olmuştur. Çözüm, daha güçlü bir demokrasi inşa etmek iken, demokrasiden uzaklaşmayı toplumsal barışın yolu olarak sunmak, halkımıza karşı söylenmiş bir yalandır.
Halkına yalan söylemeyi, onu kandırmayı ve sahte algılarla vatandaşları özgür iradelerinden uzaklaştırmayı görev bilenler, tarihin yanlış tarafında yer alacak ve eninde sonunda kaybedenler arasında olacaklardır. 
Bizler, eğitimciler ve Cumhuriyet’in yılmaz savunucuları olarak, demokrasiden, adaletten ve barıştan yana mücadelemize devam edeceğiz.
 

MERKEZ YÖNETİM KURULU

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER

Bursa Nutku Yargılanamaz

Bursa Şube  Başkanımız, mücadele arkadaşımız Özkan Rona'nın, Atatürk'ün Bursa Nutku'ndan alıntılı paylaşımı bahane edilerek yargılandığı davanın karar duruşması öncesinde 5 Aralık Cuma (Yarın) saat 09.00'da Uluyol Adliyesi Önünde basın açıklaması gerçekleştireceğiz. Ardından hep birlikte 09.30'da başlayacak olan duruşmaya katılacağız. Bu haksız yargılamaya karşı dayanışmayı büyütmek üzere desteğinizi ve katılımınızı bekleriz.

DEVAMI

Ogretmenler gününe bir fidan

Değerli Üyemiz;
Şubemizin 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle hazırladığı fidan dikme etkinliğini 22 Kasım Cumartesi Saat 11.00'de Mudanya-Yörükali Köyü'nde gerçekleştireceğiz. 
Her üyemiz için bir fidan dikerek ormanımızı oluşturacağız.
Fidan dikme etkinliği için ulaşım sendikamız tarafından karşılanacaktır. 

Lütfen Katılım İçin Aşağıdaki Formu Doldurunuz.

https://forms.gle/rvamGs4wVSuSnabd8

DEVAMI

Başkanımız

baskan
Özkan RONA
Şube Başkanı- 05054981242

Etkinlik Takvimi

Foto Galeri

  • Sağlıklı Yaşam İstiyoruz Kokart
  • KURU EKMEK VE BORDRO YAKMA EYLEMİ
  • EĞİTİM-İŞ SENDİKASI BAŞÖĞRETMEN ATATÜRK HATIRA ORMANI FİDAN DİKİMİNİ GERÇEKLEŞTİRDİK
  • 1 MAYIS’TA  ALANLARDAYDIK

Videolar

  • Nazım Hikmet Anma Programı
  • Öğretmenler Aşısız Okullar Öğretmensiz Kaldı
  • Aşılama yapmadan, önlem almadan okulları açmak sürdürülebileceği anlamına gelmez.
  • 3 MART DEVRİM YASALARI